top of page

FAQ

Frågor & svar

Här delar vi med oss av tips inför packningen

354456577_222663987234725_3792723965556526221_n.jpg
 • Hur mycket kostar det att flytta?
  Vi har börjat erbjuda fasta priser inom Malmö och Lund. Bostäder belägna på markplan exempelvis villa,radhus etc med parkering max 10 meter från dörren kostar 60kr/kvadraten. Lägenhet med trappa, hiss eller långt att gå kostar 90kr/kvadraten. Minsta debitering 50kvadrat. Priserna är inklusive moms och efter rutavdrag. Fast pris gäller endast om ert bohag är packat och klart när vår personal kommer. Se Material & Packtips för tips. Vi erbjuder självklart fastpris på hela flyttuppdrag med packning etc. Kontakta oss för prisuppgift.
 • Hur lång tid tar det att flytta?
  Att flytta inom Malmö, Lund med omnejd går i regel på en dag. Vi erbjuder även packning, demontering samt avyttring i samband med flytt. Självklart erbjuder vi endast enstaka tjänster som exempelvis avyttring av dödsbo.
 • Är vi försäkrade
  Vi är helt ansvarsförsäkrade och denna försäkring har vi genom If Försäkringar. Läs gärna mer på deras hemsida.
 • Flyttar vi bara inom skåne?
  Vi flyttar oftast inom Skåne. Men kör regelbundet till både Göteborg och Stockholm samt övriga städer. Vi erbjuder fast pris till Stockholm med lätt lastbil upp till 22 kubik för 13500kr ink moms (1000kg maxlast) efter rutavdrag. Göteborg med lätt lastbil upp till 22 kubik för 8500kr ink moms efter rutavdrag. Läs mer här
 • Är ni ett flyttföretag som jag kan lita på?
  Ett bra tips är att kolla omdöme på internet samt kolla i ert kontaktnät. Ni kan läsa lite om oss Reco / Trustpilot.
 • Flyttar vi piano och flyglar?
  Vi flyttar självklart dessa otympliga instrument och prydnadsmöbler. Vi har rätt utrustning och kompetens för denna typ av flytt. Tänk på att om det inte är i samband med flytt så har man inte rätt att nyttja rutavdraget vid flytt av enstaka möbel.
 • Är där några saker som vi inte får lov att transportera?
  Transport av föremål som kan vålla skada på person eller egendom såsom brandfarliga, explosiva, frätande eller illaluktande ämnen, vapen och ammunition mm. För mer information se: Allmänna Bestämmelser för Bohagsflytt Allmänna Bestämmelser för Kontorsflytt
 • När I månaden är det bäst att flytta?
  Det är oftast lugnast mitt i månaden.
 • Vad är trafiktillstånd?
  Enligt yrkestrafiklagen får yrkesmässig trafik endast bedrivas av den som har trafiktillstånd. Detta kan du kontrollera på transportstyrelsen.
 • Hur och när ska jag betala för flytten?
  Betalning sker alltid med Swish till nummer 1234946216 efter utförd flytt. Faktura kostar 50kr extra och måste beställas minst 1 dag innan planerad flytt och gokännes förutsatt godkänd UC.
 • Om jag inte får plats med mina saker, kan jag förvara dem hos er?
  Vi har magasin boxar på 10 kubik där ni kan förvara ert arvegods eller saker som ni inte vill göra er av med. Kort eller lång tid väljer ni själv. Det kostar 600kr per box och månad. Tänk på att det är eran hemförsäkring som täcker ert gods. Vi har larm via Securitas direkt med väktarutryckning samt kameraövervakning.
 • Kan jag packa själv?
  Ja, Men ni är dock själva ansvarig för saker som ni har packat själv. Allmänna Bestämmelser för Bohagsflytt
 • Hur packar jag en tv?
  Det bästa är om du har kvar kartongen. Har ni inte det så säljer vi lämpligt emballage. Vi har så klart flytt filtar som den kan svepas in i under flytt.
 • Kan jag låta mina kläder och saker ligga kvar I skåp och byrå lådor?
  Det bästa är om ni tömmer samtliga skåp och lådor, de flesta möbler idag klarar inte av att transporteras med innehåll.
 • Hur gör vi med sängar och andra textiler som är känsliga mot smuts?
  Har ni inte möjlighet att fixa det innan så hjälper vi er gärna. Vi har krympplast som vi kan emballera era sängar med. Bäddmadrasser och liknande läggs i sopsäckar.
 • Hur gör jag med mina växter och blommor?
  Mindre växter och blommor packas ned i flyttkartonger med locken öppna. Större växter flyttas som de står i krukor. Vi gör vårt yttersta och hanterar dina växter med största omsorg, men tyvärr så kan vi inte garantera att de klarar kyla och värme växlingar vilket innebär att vi inte kan ansvara för dem.
 • Hur gör jag med smycken, juveler och andra värdesaker?
  Om möjligt transportera detta själva. Om inte möjlighet finns så meddela arbetsledaren om att ni har extra dyrbart gods.
 • Kan jag ta med mig kyl & frys varor?
  Ja, Vi gör vårt yttersta för att maten ska klara sig. Packa om möjligt i kylväskor.
 • Hur gör jag med husdjur?
  Dessa flyttar ni om möjligt innan eller efter flyttlasset. Vi tar självklart fågelburar, akvarie etc vid behov. Djuren i sig har ni i transportbox under tiden.
 • Vad är ID06?
  ID06 är ett system för att lätt kunna identifiera personer på arbetsplatsen samt kunna koppla varje person till en arbetsgivare. ID06 består av olika tekniska system från olika ackrediterade leverantörer som uppfyller vissa standarder och funktioner. ID06-hanteringen på en arbetsplats innebär således att samtliga aktörer, oavsett inbördes avtalsförhållanden, använder samma system för olika gemensamma ändamål. ID06 kan användas för att fullgöra olika funktioner, såsom närvarokontroll enligt skatteförfarandelagen (elektronisk personalliggare), kontroll av obligatoriska eller avtalade utbildningskrav samt inpasserings- och låsfunktioner. Krav och funktioner på arbetsplatsen regleras i vid var tid gällande lag och författning samt i övriga kontraktshandlingar på arbetsplatsen. En korrekt tillämpning av dessa regler och systemet är således av väsentlig betydelse för verksamheten på arbetsplatsen.
 • Hur sent kan jag boka av min flytt utan kostnad?
  Avbokning senast 48h innan planerad flytt kostar inget. Senare än det så debiteras summa enligt ordern.

Vi innehar ID06

Vi på Malmö flyttjänst har iD06. Ni kan därför känna er trygga när ni använder våra tjänster på nybyggnation eller ombyggnation. Vi kan hjälpa er med allt från att bära in gips till att vara hantlangare eller bära in vitvaror. Vi har självklart egna varselvästar, hjälm och skyddskor.

Svar inom 24 timmar

Mejla oss
info@flyttjanst.com

Ring oss
040-30 00 89

Swisha oss

1234946216

bottom of page